PROJECTS > Mixed-use > Bangsar Trade Centre

Bangsar Trade Centre (BTC) is the new branding name of the six tower blocks of Plaza Pantai. Completed in 1997, Plaza Pantai was initially designed as a high-end and intelligent mixed commercial development. The first three blocks were constructed earlier and were operated for many years.

In a bid to turn it into the preferred destination for business, commercial and exhibition and meeting in the Bangsar vicinity area, a massive renovation and refurbishment works have been planned that include the construction of three new tower blocks, and major uplift works. It comprises five key components which are the SOHO tower, office tower, SOHO service suites, exhibition & convention centre and a retail podium.

Standing sturdily against the bustling Federal Highway, the BTC complex sits on Jalan Pantai Baru with a joined Kerinchi LRT station, thus making it easily accessible via the public transportation network. A pedestrian crossing bridge was built connecting the complex to the adjacent new development of Bangsar South precinct.

Originally designed as a rectangular building envelope, the proposed new building envelope is sharply moulded and cut at its edges to articulate the corners. This is highlighted by the angled vertical louvres, accompanied by the horizontal louvres strategically placed on the north and south façade. On the topmost floor of each block, a green roof area with native plant species is proposed, giving a respite space for the building occupants.

  • Location
  • Jalan Pantai Baru, Kuala Lumpur, Malaysia
  • Type
  • Mixed-use
  • Size
  • 185,806 m² (1,999,999 ft²)
  • Features
  • Studio and duplex units with an in-built LRT station
    SHARE: