Privacy Policy

Privacy Policy

This page explains our privacy policy concerning the privacy of your personal data (“Privacy Policy”).

“Personal data” pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 refers to any information in respect of commercial transactions which relates directly or indirectly to an individual, who is identified or identified from that information or from that and other information, including any sensitive personal data and expression of opinion about the individual (“Personal Data”).

Personal Data Collection and Processing
No Personal Data will be gathered during your browsing of this website, save information given by you via emails or calls. Personal Data provided by you, including sensitive personal data (i.e. personal data consisting of information as to your physical or mental health and condition, political opinions, religious beliefs or other beliefs of a similar nature, commission or alleged commission of any offense) may be shared with third parties, where necessary or appropriate, to enable us to enter into a transaction with you or to deliver the necessary services or deliverables in relation to our business.

You may decide not to provide your Personal Data and/or sensitive Personal Data or to revoke your consent to us for processing or using your Personal Data and/or sensitive Personal Data. However, we wish to inform you that failure to provide such data or revocation of your consent may or will result in us being unable to provide you with the requested services or deliverables.

Disclosure
Personal Data held by us will generally be kept confidential. However, you hereby consent and authorize us to provide or disclose your Personal Data to:-

  • relevant governmental, statutory and regulatory authorities;
  • our auditors, accountants, consultants, insurers or other relevant financial or banking institutions; and
  • our work partners, clients, sub-contractors, third party service or product providers, as may be necessary or appropriate.

Access to and Correction of Personal Data
If you wish to request access to or correction of your Personal Data, or if you believe the Personal Data held by us is inaccurate, incomplete or out-of-date, please contact us at:-

NRY Architects Sdn. Bhd.
Address              : 15th Floor, Menara AmMetLife, No. 1, Jln Lumut, 50400 K. Lumpur.
Telephone           : +603-4043 1348
Fax                     : +603-4043 1349
Email                  : enquiry@nrasb.com.my

Changes to Privacy Policy
We may amend this Privacy Policy from time to time. Any amendments, changes or updates will be posted on this website.

Links to Other Sites
This Privacy Policy applies only to this website. You should be aware that this website contains links to other websites that may have different privacy policies, and we advise that you read and understand the privacy statement of each site.

This Privacy Policy is also available in Bahasa Malaysia. In case of inconsistency, the English version shall prevail.

Dasar Privasi

Halaman ini menerangkan dasar privasi kami mengenai privasi data peribadi anda (“Dasar Privasi”).

“Data peribadi” menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 merujuk kepada apa-apa maklumat berkenaan dengan transaksi komersial yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada individu, yang dikenalpasti atau dikenal pasti dari maklumat itu atau dari maklumat itu dan lain-lain, termasuk apa-apa data peribadi yang sensitif dan ungkapan pendapat tentang individu (“Data Peribadi”).

Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi
Tiada Data Peribadi akan dikumpulkan semasa melayari laman web ini, menyimpan maklumat yang diberikan oleh anda melalui e-mel atau panggilan. Data Peribadi yang disediakan oleh anda, termasuk data peribadi yang sensitif (iaitu data peribadi yang terdiri daripada maklumat mengenai kesihatan dan keadaan fizikal atau mental anda, pendapat politik, kepercayaan agama atau kepercayaan lain yang serupa, terlibat atau tuduhan terlibat dalam apa-apa kesalahan) boleh dikongsi dengan pihak ketiga, jika perlu atau sesuai, untuk membolehkan kami membuat urusniaga dengan anda atau untuk menyampaikan perkhidmatan atau perkhidmatan yang diperlukan berhubung dengan perniagaan kami.

Anda boleh memutuskan untuk tidak memberikan Data Peribadi anda dan/atau Data Peribadi yang sensitif atau membatalkan persetujuan anda kepada kami untuk memproses atau menggunakan Data Peribadi anda dan/atau Data Peribadi yang sensitif. Walau bagaimanapun, kami ingin memaklumkan kepada anda bahawa kegagalan untuk menyediakan data atau pembatalan persetujuan anda mungkin atau akan menyebabkan kami tidak dapat memberikan anda perkhidmatan atau penghantaran yang diminta.

Pendedahan
Data peribadi yang disimpan oleh kami pada umumnya akan dirahsiakan. Walau bagaimanapun, anda dengan ini membenarkan dan memberi kuasa kepada kami untuk menyediakan atau mendedahkan Data Peribadi anda kepada: –

  •  pihak berkuasa kerajaan, badan berkanun dan pengawal selia yang berkaitan;
  •  juruaudit, akauntan, perunding, penanggung insurans atau institusi kewangan atau perbankan yang berkaitan; dan
  • rakan kerja, pelanggan, subkontraktor, perkhidmatan pihak ketiga atau penyedia produk kami, sebagaimana yang perlu atau sesuai.

Akses kepada dan Pembetulan Data Peribadi
Jika anda ingin meminta akses atau pembetulan Data Peribadi anda, atau jika anda percaya Data Peribadi yang disimpan oleh kami adalah tidak tepat, tidak lengkap atau sudah lapuk, sila hubungi kami di: –

NRY Architects Sdn. Bhd.
Alamat                : Tingkat 15, Menara AmMetLife, No. 1, Jln Lumut, 50400 K. Lumpur.
Telefon                : +603-4043 1348
Faks                    : +603-4043 1349
E-mel                  : enquiry@nrasb.com.my

Perubahan kepada Dasar Privasi
Kami boleh meminda Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa. Sebarang pindaan, perubahan atau kemas kini akan dipaparkan pada laman web ini.

Pautan ke Laman Lain
Dasar Privasi ini hanya terpakai pada laman web ini. Anda harus sedar bahawa laman web ini mengandungi pautan ke laman web lain yang mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza, dan kami menasihatkan anda membaca dan memahami pernyataan privasi setiap laman web.

Dasar Privasi ini turut tersedia dalam Bahasa Inggeris. Sekiranya tidak konsisten, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.